IKEA se spojila se společností Sonos a představila novou řadu inteligentních reproduktorů s názvem „Symfonisk“. K dnešnímu dni jsou tyto reproduktory k dispozici v maloobchodních prodejnách IKEA ve Spojených státech.



K dispozici jsou dva produkty Symfonisk: Stolní lampa Symfonisk s reproduktorem Wi-Fi (179 dolarů) a reproduktor Symfonisk Wi-Fi Bookshelf (99 dolarů).

Stolní lampa Symfonisk funguje jako standardní lampa, ale má také reproduktor s bohatým a pulzujícím zvukem, podle společnosti IKEA. Je dodáván v černé a bílé barvě a je navržen tak, aby šetřil místo kombinováním lampy s funkcemi reproduktoru.

Reproduktor Symfonisk Bookshelf má také dvojí účel: připevňuje se ke zdi pomocí držáku a slouží jako regál na malé předměty. Můžete ho použít také jako standardní reproduktor nebo zavěsit na háčky. Oba reproduktory lze ovládat pomocí aplikace Sonos a oba podporují AirPlay 2, což umožňuje jejich použití s jinými zařízeními AirPlay 2. Stejně jako u všech zařízení Sonos lze hudbu, podcasty, rádio a další streamovat přes Wi-Fi i bez chytrého telefonu nebo tabletu v okolí. Zakoupením dvou stejných reproduktorů lze nastavit stereofonní zvuk a společnost Sonos také říká, že pro systém domácího kina lze použít dva reproduktory spárované dohromady.