Apple na letošní zářijové konferenci představil nový iPad. Jde o pokračování populární sérii „iPadů“ a v pořadí se jedná o již sedmou generaci. Jaké novinky iPad přináší a jak se liší od svého předchůdce?



Apple iPad 7. generate svým designem velmi připomíná předchozí generaci. Novinkou je však velikost displeje, která nyní dosahuje na 10.2″. Na pódiu rovněž zazněla zajímává informace, že nejnovější iPad je 2-krát výkonnější než některé nejprodávanější počítačové sestavy. O takový výkon se postará Apple A10 Fusion čip. Novinka rovnqž obsahuje již představený Smart Connector pro připojení originální klávesnice. Spousta uživatelů rovněž ocení 8MPx fotoaparát, samozřejmostí je podpora LTE. Během prezentace nezazněla žádná informace o USB-C, takže lze nadále počítat s podporou Lightning konektoru. Velkou zajímavostí je i fakt, že jde o první iPad vyrobený ze 100% recyklovatelného hliníku.

Apple iPad 7. generace bude možné objednávat již dnes a první zákazníci se jej dočkají na konci měsíce. Cena bude startovat na 329 dolarů za nejlevnější model.