Společnost Apple dnes aktualizovala svoji webovou stránku o ochraně soukromí, která zmiňuje různé novinky týkající se ochrany soukromí v iOS 13, iPadOS 13, watchOS 6 a dalších.



Aktualizovaná webová stránka obsahuje informace o tom, jak společnost přistupuje k ochraně osobních údajů v prohlížeči Safari, funkci Přihlásit se pomocí Apple a další. Web uvádí čtyři základní principy ochrany osobních údajů společnosti Apple: minimalizaci dat shromážděných od uživatelů, zpracování dat na zařízení, je-li to možné, pokyny při shromažďování dat a způsobu jejich použití a silného šifrování. Web můžete navštívit sami na adrese apple.com/privacy.

Podle společnosti Apple existuje několik novinek v oblasti ochrany osobních údajů a zabezpečení, které dosáhla díky nejnovějším aktualizacím softwaru:

Kontakty: Žádné poznámky nebudou sdíleny s aplikacemi třetích stran, pokud jim bude udělen přístup k aplikaci Kontakty.
Najít: Apple používá end-to-end šifrování pro komunikaci s ostatními zařízeními Apple v okolí, aby nalezl ztracená zařízení, a zajišťuje, že nezná umístění zařízení nebo identitu zařízení, které jej objevilo.
Apple Arcade: Nikdy není povolena žádná reklama ani sledování třetích stran.
Oznámení o sledování na pozadí: Uživatelé nyní dostávají oznámení, když aplikace používají polohu na pozadí, což jim poskytuje možnost tuto funkci vypnout.