Společnost Apple vydala službu Apple TV+ 1. listopadu 2019. Vyzkoušet si ji můžete na týden zdarma a kdokoli, kdo si koupil nové zařízení Apple, dostane službu na rok zdarma. V dnešním článku si ji porovnáme se službou Netflix.



Existuje mezi nimi obrovský rozdíl. Jak jejich strategický přístup, tak obsah, který každá služba nabízí, je velmi odlišný – většina lidí by měla spíše zvážit, jaký obsah preferuje, než přihlásit se k Apple TV+ místo Netflixu. To znamená, že potřebujete vědět, čím se liší. Apple TV+ je k dispozici za 4,99 dolarů měsíčně. Naproti tomu Netflix nabízí tři úrovně. Základní úroveň stojí 8,99 dolarů měsíčně, ve standardním rozlišení a je omezena na jediné zařízení. Standardní úroveň stojí 12,99 dolarů měsíčně ve vysokém rozlišení a pro dvě zařízení. Úroveň Premium stojí 15,99 dolarů měsíčně, rozlišení až 4 kB a na 4 zařízení. Oproti tomu Apple TV+ může používat až šest členů rodiny díky rodinnému sdílení.

Výběr seriálu Apple TV+ je poměrně slabý. Pokud chcete shlédnout každý seriál, který služba momentálně nabízí, můžete tak učinit během zkušební doby. Apple samozřejmě další seriály a filmy bude postupně přidávat, ale zatím nelze tyto služby srovnávat. Netflix obsahuje spoustu pořadů, seriálů a filmu. Netflix má několik originálních pořadů, které ocenili jak kritici, tak diváci. Seriály Apple si zatím oblíbili spíše diváci, než kritici.

Netflix má speciální aplikaci, kterou neustále zlepšuje. Je nabitá funkcemi a nabídne vám vždy obsah, který se vám bude nejvíce líbit. Apple speciální aplikaci nevytvořil, místo toho jednoduše přidal službu Apple TV+ do stávající aplikace. Problém je v tom, že obsah je smíchán s pořady a filmy, které nejsou součástí této služby. Bylo by hezké, kdyby Apple TV+ nakonec byla k dispozici ve speciální aplikaci, díky které bude její sledování jednodušší a přehlednější.