Apple pracuje na sledovacím Bluetooth zařízení podobném Tile, které je možné připojit k věcem, jako jsou klíče a peněženka, což vám umožní je snadno najít pomocí aplikace Najít.



Na základě informací nalezených v systému iOS 13.2 a podrobností o ochranných známkách se zdá, že zařízení se bude jmenovat „AirTag“. Zatím není jasné, kdy bude zařízení vydáno. Co vše zatím o AirTag víme?

Co je AirTag?

AirTag je malé sledovací Bluetooth zařízení, které lze použít k nalezení ztracených věcí. Na trhu existuje několik podobných zařízení, například Tile a Adero, ale AirTag poskytne i nějaké výhody.

Jak bude AirTags fungovat?

AirTag bude mít vestavěný čip, díky kterému se bude moci připojit k iPhonu a předávat polohu zařízení, ke kterým jsou připojena. Budete moci používat svůj iPhone, iPad a Mac ke sledování polohy.

Jak bude AirTags vypadat?

Na základě obrázků nalezených v systému ‌iOS 13 mají AirTag tvar kruhu a bílé štítky s logem Apple na přední straně. Pravděpodobně bude existovat několik způsobů, jak je budete moci použít. AirTag nemusí vypadat úplně takto, protože to může být zástupný obrázek, ale toto je jediná informace, kterou momentálně máme.

Jak bude fungovat sledování věcí?

AirTag se zobrazí na nové kartě „Položky“, která bude k dispozici v aplikaci Najít hned vedle zařízení a vašich přátel. Zde budete moci zobrazit všechny položky a zjistit, kde se nacházejí.

Co se stane, když ztratím položku, která obsahuje AirTag?

Pokud ztratíte nějakou věc, na základě kódu nalezeného v systému iOS 13‌, se zobrazí na iPhonu oznámení. Poté budete moci klepnout na tlačítko v aplikaci Najít, které způsobí, že  AirTag hlasitě zazvoní, abyste mohli najít ztracenou položku. Také se zdá, že při sledování ztracených položek bude hrát roli rozšířená realita.

Bude AirTag stále fungovat, pokud bude moje věc daleko?

Ano. Pokud položka není poblíž a nelze ji najít, můžete zapnout režim ztraceno. Pokud v tomto režimu narazí na věc jiný uživatel, bude moci zobrazit vaše kontaktní informace, aby vám mohl napsat zprávu nebo zavolat, aby vás informoval, že položka byla nalezena.

Budu moci nastavit vyjimky pro ztracené věci?

Ano. V aplikaci Najít můžete označit Bezpečná místa. Pokud je položka na bezpečném místě (jako je váš domov), nebudete dostávat oznámení. Pokud opustí bezpečné místo, obdržíte upozornění. Polohu věcí můžete také sdílet s přáteli a rodinou.

Jak přesné jsou AirTags?

Říká se, že AirTag jsou přesnější než ostatní sledovače jako Tile, protože využívají ultraširokopásmovou technologii.

Co bude AirTags stát?

V současné době není jasné, co bude AirTag stát, ale podobné zařízení jako například Tile stojí v rozmezí od 25 do 35 dolarů.