Apple včera vydal nový 16palcový MacBook Pro. V dnešním článku se na toto nové zařízení podíváme a ukážeme si, jaké vylepšení přináší oproti předchozímu modelu. Také se na něj můžete podívat na videu.



Nový 16palcový ‌MacBook Pro má stejný design, jako předchozí model. Nejpozoruhodnější změnou ‌je větší displej bez zvětšení velikosti samotného MacBooku. Displej má rozlišení 3072 x 1920 při 226 pixelech na palec, což je vylepšení oproti předchozímu modelu. Při používání se zdá, že je displej o něco ostřejší, ale není to velký rozdíl.

 

Kromě displeje existuje několik atraktivních nových funkcí, které odlišují MacBook Pro od jeho předchůdců. Byla přidána nová nůžková klávesice, která má být spolehlivější a neměl by být problém se špatně reagujícími klávesy. Klávesnice má skvělou zpětnou vazbu, což poskytuje příjemný zážitek z psaní.

Nový MacBook Pro obsahuje fyzickou klávesu ESC, což je rozdíl oproti virtuální v Touch Baru, kterou obsahoval předchozí model. Phil Schiller nedávno uvedl, že chybějící klávesa ESC byla jednou z největších stížností a je příjemné, že Apple tento problém vyřešil.

Klávesy se šipkami mají design „T“, což je také vítaná změna, a Touch ID je nyní samostatné tlačítko, které odpovídá designu klávesy ESC. Kromě těchto změn je Touch Bar stejný.

K dispozici je nový zvukový systém se šesti reproduktory a nastavení mikrofonu. Reproduktory jsou velmi hlasité, ale také se výrazně zlepšila kvalita zvuku. Životnost baterie je v porovnání s 15palcovým MacBookem až o hodinu vyšší. Používá stejné procesory Intel, které má 15palcový model vydaný v květnu.