Společnost Apple vydala AirPods Pro s několika vylepšeními oproti běžným AirPodům, včetně aktivního potlačení hluku, zlepšení kvality zvuku a odolnosti proti vodě a potu. V dnešním článku si obě sluchátka porovnáme.



AirPods Pro mají zcela nový design se třemi velikostmi měkkých, flexibilních silikonových špuntů. Starší AirPody mají univerzální design, s čímž někteří uživatelé měli problém, jelikož jim AirPody neseděly správně. AirPods Pro mají také funkci, díky které si můžete zkontrolovat, zda jste si vybrali správnou velikost špuntů, což je důležité kvůli funkci potlačení hluku.

AirPods Pro jsou o něco těžší než běžné AirPody mají 5,4 gramů oproti 4,0 gramům. AirPods Pro jsou vybaveny funkcí pro potlačení šumu, což umožňuje uživateli soustředit se na to, co poslouchá.

S touto funkcí pomáhají dva mikrofony. První z nich směřuje ven a detekuje okolní zvuk, druhý mikrofon směřuje dovnitř směrem k uchu, takže může zrušit jakýkoli zbývající detekovaný šum. Apple říká, že funkce nepřetržitě přizpůsobuje zvukový signál 200krát za sekundu, aby bylo dosaženo nejlepších výsledků. Pokud uživatel chce něco kolem sebe slyšet, může jednoduše stisknout a podržet konec AirPodu a zapnout režim „Průhlednost“. Jedním stisknutím senzoru přehrajete, pozastavíte hudbu nebo přijmete telefonní hovor a další. Starší AirPody tento senzor nemají.

Apple uvádí že AirPods Pro přináší vynikající kvalitu zvuku díky „Adaptive EQ“, který automaticky vyladí nízké a střední frekvence hudby do tvaru ucha uživatele. AirPods Pro vydrží až 4,5 hodiny na jedno nabití s ​​aktivovanou funkcí potlačení šumu a režimem průhlednost. Při deaktivaci těchto funkcí vydrží až pět hodin, což je podobně jako starší AirPody. AirPods Pro má odolnost proti vodě IPX4, zatímco starší AirPods nemají žádné hodnocení odolnosti vůči vodě. AirPods Pro je dodáván s kabelem Lightning/USB-C, zatímco starší AirPods mají kabel Lightning/USB-A. AirPods Pro se dodává také se třemi velikostmi koncovek do uší a pouzdrem pro bezdrátové nabíjení.