Společnost Apple ve středu vydala nová pouzdra Smart Battery Case pro iPhone 11, iPhone 11 Pro a iPhone 11 Pro Max. V dnešním článku se na ně podrobně podíváme, co vše nabízí?



Design pouzdra vypadá stejně jako Smart Battery Case předchozí generace, s výjimkou výřezu kamery ve čtvercovém tvaru. Letošní pouzdro má na zadní straně umístěnou baterii, která nabíjí iPhone, a je stejně široké jako loňský model.

Na boku jsou tlačítka pro zvýšení hlasitosti, tlačítko napájení a na pravé straně zbrusu nové tlačítko určené k ovládání fotoaparátu. Stisknutím tlačítka můžete automaticky spustit aplikaci fotoaparátu bez ohledu na to, zda je iPhone uzamčen nebo odemčen.

Při prvním stisknutí tlačítka se otevře aplikace Fotoaparát, ale po otevření aplikace se po opětovném stisknutí vyfotografuje snímek. Stisknutím a přidržením můžete natočit video QuickTake.

Apple nabízí pouzdra Smart Battery Case pro iPhone 11 Pro‌ a iPhone Pro Max v černé, bílé a růžové, zatímco pro Phone 11‌ ‌je k dispozici pouze v černé a bílé. Černý odstín se maličko změnil, letošní model je poněkud světlejší. Pouzdro pro iPhone 11 Pro Max obsahuje dvě 1 430 mAh baterie. Obě jsou vzájemně propojeny do jedné.

Apple říká, že všechny nová pouzdra přidají až o 50 procent delší životnost baterie. Pokud je pouzdro připojeno, vybije se nejdříve baterie iPhonu, což je automatické a nelze jej vypnout. Životnost baterie pouzdra si můžete prohlédnout na zamknuté obrazovce nebo ve widgetu.

Pouzdro lze nabít pomocí kabelu Lightning nebo bezdrátové nabíječky založené na Qi. Při nabíjení těchto dvou zařízení se nejprve nabije iPhone. Smart Battery Case můžete zakoupit za 3 490 Kč na webové stránce Apple.