Bezpečnostní pracovníci z Check Point našli vážnou bezpečnostní chybu v aplikaci WhatsApp pro iOS a Android. Chyba umožnila hackerům doručit zprávu ve skupinovém chatu, která způsobí rychlé a úplné zhroucení celé aplikace pro všechny členy chatu.



Problém je tak závažný, že uživatelé jsou nuceni odinstalovat a znovu nainstalovat aplikaci. Kromě toho by se uživatel nemohl vrátit do skupinového chatu, což by vedlo ke ztrátě celé historie skupinového chatu. Skupinový chat by poté nemohl být obnoven a musel by být odstraněn. Provedení útoku by bylo relativně jednoduché. Útočník by použil nástroj pro ladění webového prohlížeče k úpravě zprávy pro jakýkoli skupinový chat.

Tato zpráva by způsobila zhroucení aplikace pro všechny členy a aplikace by spadla pokaždé, když by se chat někdo pokusil otevřít. Aktualizujte proto aplikaci WhatsApp co nejdříve. Můžete tak učinit tím, že spustíte aplikaci App Store, klepněte na svou profilovou fotku vpravo nahoře a přejděte dolů, abyste zjistili, zda jsou k dispozici nějaké aktualizace. Pokud žádné nejsou k dispozici, můžete zkontrolovat, zda již byla aktualizována, přejděte dolů na WhatsApp v části Poslední aktualizace a ujistěte se, že máte nainstalovanou verzi 2.19.120 nebo novější.