Podle analytika JPMorgan Samika Chatterjee (přes CNBC) Apple během příštího roku vydá čtyři nové iPhony, které budou podporovat 5G. Chatterjee věří, že společnost Apple vydá jeden 5,4palcový iPhone‌, dva 6,1palcové iPhony a jeden 6,7palcový ‌iPhone‌.



To je trochu odlišné od zpráv, které jsme mohli vidět v minulosti. Společnost Apple by však mohla plánovat vydat dva iPhony vyšší třídy s 6,1 a 6,7palcovým displejem a dva iPhony nižší třídy s 5,4 a 6,1palcovým displejem, ačkoli to zatím není jasné. Bez ohledu na to, kolik iPhonů bude vydáno, se očekává, že celá řada bude používat OLED displeje a technologii 5G. Dva iPhony budou vybaveny novou zadní fotoaparát s 3D snímáním pro vylepšené možnosti rozšířené reality, zatímco ostatní budou používat kamerový systém podobný iPhone 11.

iPhony vyšší třídy by mohly nabídnout nejrychlejší 5G technologii mmWave, zatímco iPhony nižší třídy by mohly nabídnou sub-6GHz, technologie, která sice není tak rychlá, ale má širší dosah. Od roku 2021 také Apple změní období, kdy vydává nové iPhony. Dva v první polovině roku 2021 a dva v druhé polovině roku 2021, což by mohlo umožnit Apple lépe konkurovat konkurenčním společnostem, které vydávají nová zařízení v průběhu roku. Apple vydává nové iPhony na podzim od roku 2011 a zpráva od Chatterjee poskytuje málo dalších informací o této změně.