Nově objevený patent odhaluje, že Apple zkoumá, jak by budoucí Apple Watch mohly sledovat příznaky Parkinsonovy choroby. Patent objevený společností AppleInsider, popisuje použití speciálních senzorů v nové zdravotní funkci.



„Odhaduje se, že ve Spojených státech je 600 000 až 1 milion lidí trpící Parkinsonovou chorobou a každý rok je diagnostikováno 60 000 nových případů,“ uvádí patent, který dále popisuje příznaky, kterými lidé trpí. „Mezi příznaky patří například třes a dyskineze. Dyskineze jsou nekontrolovatelné pohyby, které se mohou podobat záškubům, kymácejícím se nebo houpajícím pohybům.“ Patent uvádí, že dyskineze a třes mohou nastat, i když je nemoc léčena. Naneštěstí může substituční terapie také způsobit výraznější vedlejší účinky a lékaři se musí spolehnout na klinické testy a zprávy pacientů, aby účinně regulovali jejich léčbu.

„Kvalita života pacienta je do značné míry závislá na tom, jak přesně lékaři naplánují léky, aby minimalizovali symptomy pacienta. To je výzva pro lékaře, protože každý pacient má jinou kombinaci symptomů, které se mohou časem měnit a zhoršovat. Také v kterýkoli daný den mohou příznaky kolísat v závislosti na lécích, příjmu potravy, spánku, stresu, cvičení atd.“ Funkce, kerá je popisována v patentu používá pohybové senzory ke sledování pohybu uživatele a shromážděná data jsou analyzována na zařízení pomocí stupnice UPDRS (Unified Parkinson’s Disease Rating Scale). Podle společnosti Apple to umožňuje spolehlivější sběr dat a znamená to, že nemocný nemusí sledovat své příznaky a může lépe naplánovat aktivity.