Fotoaparát iPhone 11 Pro byl již několikrát porovnáván s fotoaparátem v jiných zařízeních,  ale průzkum, který pravidelně provádí Marquese Brownlee na Twitteru vždy přináší zajímavé výsledky.



V loňském roce iPhone prohrál s BlackBerry, v letošním roce iPhone 11 Pro neprošel ani prvním kolem a prohrál s fotografií pořízenou pomocí OnePlus 7T Pro. Marquese Brownlee pořídí fotografie na šestnácti různých telefonech a poté tyto obrázky nahraje na Twitter, kde zveřejní ankety, ve kterých lidé hlasují pro své oblíbené fotografie bez toho, aniž by věděli, která fotografie pochází z kterého zařízení. Fotografie, které se umístí na posledních místech jsou vyřazeny a vítězové jdou na další kola. iPhone se zúčastnil pouze prvního kola, protože byl okamžitě vyřazen. iPhone vrhal na scénu modrý nádech, zatímco fotografie z OnePlus 7T Pro byla žlutější.

iPhone také zanechal více tmavé tváře než OnePlus. Obecně platí, že jasnější fotografie tyto ankety vyhrají. Vzhledem k tomu, že Brownlee obrázky odesílá pouze na Twitter, což značně komprimuje odesílané soubory, je prohlížení fotografií na úrovni pixelů v podstatě nemožné. I když by přístup k plnohodnotným verzím pravděpodobně ovlivnil rozhodování, stávající test je docela relevantní, jelikož většina lidí fotografie nahrává na weby sociálních sítí. Celkovým vítězem testu fotoaparátu byl Samsung Galaxy Note 10 Plus.