Analytici z Rosenblatt Securities přichází s novou poznámkou pro investory, která podrobně uvádí jaké iPhony by Apple měl vydat v následujícím roce a také plány výroby stávajících iPhonů.



Analytik Jun Zhang říká, že výroba zařízení iPhone 11 Pro a iPhone 11 Pro Max v prosinci a březnu poklesne až o 25%. Celkově Zhang předpovídá, že výroba iPhone 11, iPhone 11 Pro a iPhone 11 Pro Max v březnu poklesne mezičtvrtletně o 60%. To lze podle analytika připsat klesajícímu zájmu o chytré telefony s 4G. Na druhou stranu analytik Morgan Stanley Katy Huberty vyvrací toto tvrzení o snížení produkce. Huberty říká, že se v posledních dvou týdnech setkal s Apple CFO Luca Maestri a partnery v dodavatelském řetězci a že poptávka po všech posledních iPhonech, včetně iPhone 11 Pro a iPhone 11 Pro Max je velmi silná.

Ve stejné poznámce pro investory Rosenblatt předpovídá, že společnost Apple vydá na podzim roku 2020 celkem šest nových iPhonů. Základní model „iPhone 12 4G“ s 6,1palcovým LCD displejem, dvě varianty „iPhone 12 Pro“ s 5,4palcovými OLED displeji. Jeden s 4G a druhý s podporou 5G. Dále iPhone 12 Pro Plus, dostupný ve variantách 4G a 5G a iPhone 12 Pro Max dostupný pouze s podporou 5G.