Vývojáři, kteří vytvářejí aplikace pro zařízení Apple, používají App Store Connect v prohlížeči ke správě svých aplikací. Tento portál poskytuje přístup k úpravám popisu aplikace, snímků obrazovky a klíčových slov.



Také mohou vývojáři sledovat přehledy prodeje, analýzy a recenze zákazníků. V App Store je k dispozici také oficiální aplikace pro iOS, která umožňuje přístup k některým funkcím. Během letošní konference WWDC společnost Apple oznámila spuštění oficiálního rozhraní API pro App Store Connect, které vývojářům umožní vytvářet své vlastní nástroje pomocí oficiálně podporovaného rozhraní API. Nezávislý vývojář Vadim Shpakovski vydal aplikaci NativeConnect, která nabízí přístup ke stejným funkcím, které nabízí webová verze portálu. Dnes je NativeConnect k dispozici na webových stránkách vývojáře. Pomocí aplikace můžete vytvářet samostatné dokumenty pro správu různých účtů vývojářů a týmů, nebo přidat více týmů do jednoho dokumentu.

Tato aplikace umožňuje hromadnou editaci metadat i offline, což vyžaduje připojení k internetu pouze při synchronizaci obsahu ze serverů Apple. Další vítanou funkcí je schopnost generovat promo kódy pro vaše aplikace přímo z postranního panelu aplikace, což je proces, který by dříve vyžadoval přihlášení na webu a procházení několika nabídek. Na stránce statistik je uveden souhrn hodnocení vaší aplikace. Panel zobrazuje nejnovější údaje o stahování, příjmech, nákupu v aplikaci a další. Samostatnou kartu lze použít k procházení zákaznických recenzí, filtrování podle země, verze aplikace a hodnocení hvězdičkami. Podporována je také reakce na recenze. Celkově je NativeConnect opravdu vítaným nástrojem pro všechny vývojáře Apple.