Společnost Apple tento měsíc konečně vydala dlouho očekávaný Mac Pro a poskytla tak profesionálním uživatelům špičkový vysoce výkonný stroj, na který dlouho čekali. V dnešním videu se podíváme na to, co nabízí.



‌Mac Pro‌ přichází v obrovské krabici o hmotnosti přes 85 liber, takže jeho vyjmutí z obalu není jednoduchý úkol. Je tu několik úchytek, víka, pásky na suchý zip a další. Mac Pro je vyroben z kvalitních komponentů a design vypadá skvěle. Ve skutečnosti je mřížkový vzhled funkční a měl by maximalizovat průtok vzduchu pro tichý výkon. Ve videu vidíme základní konfiguraci Macu Pro s 8jádrovým procesorem 3,5 GHz Xeon W od společnosti Intel, 32 GB RAM, Radeon Pro 580X GPU a 256 GB úložiště SSD. Je to zařízení navržené tak, aby bylo vysoce konfigurovatelné, takže většinu součástí lze později vyměnit. Společnost iFixit dala Macu Pro skóre opravitelnosti 9/10.

Můžeme vyměnit GPU, přidat RAM a využít osmi slotů PCIe, i když upgrade SSD bude vyžadovat asistenci Apple, protože jsou vázána na bezpečnostní čip T2. Sejmutí krytu ‌Macu Pro je trochu obtížné, ale jakmile je kryt odstraněn, jsou všechny vnitřní komponenty snadno přístupné. Obsahuje 3,5mm konektor pro sluchátka, dva porty Thunderbolt 3 a dva porty USB-A. K dispozici jsou také dva porty HDMI, místo pro napájení a dva 10GB ethernetové porty. V horní části zařízení najdete další dva porty Thunderboltu 3. Mac Pro je opravdu velmi tichý, jak Apple slibuje. Na jedné straně jsou tři ventilátory, které optimalizují proudění vzduchu. ‌Mac Pro‌ je dodáván s pěkným opleteným napájecím kabelem, kabelem Lightning to USB, černými nálepkami Apple a návodem k použití.