Společnost Apple označila rok 2019 za rok služeb, v tiskové zprávě, kde zmiňuje úspěch služeb Apple Arcade, Apple TV+, Apple News+ a Apple Card, a také pokračující úspěch App Store, Apple Music a iCloud.



„Rok 2019 byl nejúspěšnějším rokem služeb v historii společnosti Apple. Představili jsme několik vzrušujících nových služeb pro naše zákazníky, a to vše při současném nastavení standardu ochrany osobních údajů a zabezpečení uživatelů,“ řekl Eddy Cue, viceprezident společnosti Apple pro internetový software a služby. „Nové desetiletí začínáme neuvěřitelnou vděčností našim zákazníkům, kteří projevili obrovské nadšení pro všechny naše služby.“ Zde uvádíme několik klíčových informací o službách společnosti Apple z roku 2019, včetně některých věcí, na které se podle společnosti mohou zákazníci těšit v roce 2020.

  • Zákazníci ‌utratili rekordních 1,42 miliardy dolarů v App Store‌ mezi Štědrým dnem a Silvestrem, což je o 16 procent více než v loňském roce, také utratili 386 milionů dolarů pouze na Nový rok, což je o 20 procent více než v loňském roce.
  • Více než 50 procent uživatelů „Apple Music“ využilo novou funkci texty písní, která byla představena v roce 2019 s iOS 13.
  • Apple TV+ získala několik nominací a je první a jedinou streamingovou službou, která byla při spuštění k dispozici ve více než 100 zemích.
  • Apple News+ používá přes 100 milionů aktivních uživatelů měsíčně v USA, Velké Británii, Austrálii a Kanadě.
  • V roce 2020 bude Apple News+ obsahovat klíčové momenty z amerických prezidentských voleb ve spolupráci se společností ABC News.
  • Podcasty nyní obsahují než 800 000 pořadů ve 155 zemích.
  • Více než 75 procent uživatelů ‌iCloud‌ je chráněno dvoufaktorovou autentizací, což je další vrstva zabezpečení, která zajišťuje, že nikdo jiný nemá přístup k účtu nebo datům.