Společnost Apple dnes aktualizovala své stránky pro vývojáře podrobnostmi s oznámením o dvou nadcházejících změnách, které by vývojáři měli vědět. Apple v červnu 2019 aktualizoval pokyny pro App Store.



Tehdy uvedl, že aplikace, které obsahují nebo spouští kód, který není vložen v binárním kódu (HTML5), nemohou poskytovat přístup k vyhrávání skutečných peněz, loteriím nebo charitativním darům. Všechny aplikace musí splňovat tyto pokyny do 3. března 2020.
Pokyny jsou navrženy tak, aby vývojářům pomáhaly vytvářet aplikace, které jsou bezpečné, vysoce kvalitní, spolehlivé a které respektují soukromí uživatelů. „Abychom to zajistili, základní funkce a funkčnost aplikace musí být obsaženy v binárním softwaru a nesmí odkazovat mimo schválenou aplikaci.“ Společnost Apple také provedla změny týkající se aplikacích pro děti.

Tyto aplikace nesmějí předávat informace umožňující identifikaci osob nebo informace o zařízeních třetím stranám. „Když rodiče navštíví kategorii Děti v App Store, očekávají, že aplikace, které najdou, jsou vhodné pro děti. Proto aplikace zveřejněné v App Store musí chránit data dětí a poskytovat pouze obsah odpovídající věku.“ Aplikace musí také obsahovat rodičovskou kontrolu. Je důležité, aby aplikace nepředávaly údaje umožňující identifikaci osob nebo informace o zařízení třetím stranám a aby reklamy, které obsahuje odpovídaly věku dítěte, které aplikaci používá. Všechny aplikace musí splňovat tyto pokyny do 3. března 2020.