Vývojář Marco Arment prozradil, že aktualizace macOS Catalina má přinést řežim nízké spotřeby pro MacBooky ve stylu iPhonu. Od iOS 9, Apple zahrnul režim nízkého výkonu na iPhonech, který snižuje množství energie, kterou zařízení spotřebuje, když je baterie téměř vybitá, a Arment tento týden sdílel své zkušenosti s jeho vlastním stylem ekvivalentu pro macOS.



Jeho metoda zahrnuje použití aplikace třetí strany s názvem Turbo Boost Switcher Pro, která umožňuje uživatelům zakázat Intel Turbo Boost na procesoru Macu. Podle Armenta deaktivace Turbo Boost zvýšila jeho 16″ MacBook Pro výdrž baterie se odhaduje na 30–50 procent a díky tomu má většina počítačů „mnohem lepším výsledek“.

Arment tvrdí, že navzdory snížení výkonu zpracování je jeho ‌MacBook Pro‌ „stále dostatečně rychlý na to, aby udělal vše, co potřebuji (včetně významného vývoje s Xcode)“. Jeho jediným zájmem je, že aplikace, která mu umožňuje využívat tyto výhody, je v zapůjčeném čase: Turbo Boost Switcher Pro spoléhá na starší rozšíření jádra, které pravděpodobně nebude v budoucích verzích makra podporovány.

Řežim nízké spotřeby snižuje spotřebu baterie vypnutím aplikací na pozadí a aktualizací automatické stahování, zablokování obrazovky po 30 sekundách, a prostřednictvím jiných metod.