Apple letos vydá iPhone SE2, který bude vhodný pro uživatele, kteří stále používají starší zařízení, jako je iPhone 6, která nemohou používat systém iOS 13. V dnešním článku si ukážeme, co vše o tomto zařízení víme.



iPhone SE 2 ve skutečnosti není nástupce iPhone SE. Místo toho se jedná o aktualizovanou verzi iPhone 8 s čipem A13 Bionic, je ovšem levnější variantou, cena by se měla pohybovat kolem 399 dolarů. Podle analytika Ming-Chi Kuo bude mít iPhone SE 2 podobný  design jako iPhone 8. To znamená, že zařízení bude mít 4,7palcový displej s Home Button, fotoaparát s jedním objektivem. Není jasné zda bude fotoaparát obsahovat novější funkce jako například režim Portrét.

iPhone SE 2 by měl být k dispozici v barvách: šedá, stříbrná a červená. Přidání červené barvy je pozoruhodné, protože je to obecně populární barva. Celkově vzato, Apple se zjevně nesnaží znovu vytvořit kopii iPhone SE. Místo toho se drží designu, díky němuž byly iPhone 6, iPhone 7 a iPhone 8 tak populární. Podle zpráv dodavatelského řetězce bude iPhone SE 2 pravděpodobně obsahovat čip A13 Bionic a 3 GB RAM.

Kdy bychom měli očekávat vydání iPhone SE 2? Kuo očekává jeho vydání někdy během prvního čtvrtletí roku 2020. Označuje jej jako iPhone SE 2, mohl by se ale také jmenovat iPhone 9 nebo úplně jinak, budeme si na to muset ještě počkat.