Společnost Anker v prosinci představila nový LED blesk, který je jedinečný, protože je první, který je certifikován společností Apple. Anker začal přijímat předobjednávky začátkem tohoto měsíce a my se na něj v dnešním článku podíváme blíže.



LED blesk od společnosti Anker stojí 50 dolarů je kompatibilní s iPhone 11, iPhone 11 Pro a iPhone 11 Pro Max. K dispozici je spousta podobných příslušenství, ale všechna fungovala přes Bluetooth. Tento LED blesk má kabel, který se připojuje přímo do portu pro ‌iPhone‌, takže je dokonale synchronizován se zadními kamerami a zhasne ve správný čas.

Je to velmi malé zařízení, má Lightning kabel dole a vypínač na boku. Je dodáván s pouzdrem pro uložení a malým příslušenstvím, aby bylo osvětlení méně jasné, pokud chcete jemnější vzhled. Na straně naproti hlavnímu vypínači je namontován stativ. Má 700mAh baterii, což je dobré pro přibližně 10 000 snímků nebo 50 minut záznamu videa.

Jakmile je baterie vybitá, bude třeba ji dobít, což lze provést pomocí 5 W nabíječky a kabelu USB/Lightning. Dobíjení trvá asi 75 minut. Použití LED blesku nevyžaduje žádné nastavení. Jakmile je zapojen, spolupracuje s vestavěnou aplikací a může fungovat i v aplikacích třetích stran.

Podle společnosti je cílem příslušenství nabídnout 4x více světla než standardní vestavěný blesk na iPhonu‌, který je pro většinu snímků vždy slabý a často jen velmi málo použitelný.

LED blesk poskytuje rovnoměrnější osvětlení celého obrazu a poskytuje chladnější barevnou teplotu. Na obrázcích níže můžete vidět rozdíl mezi vestavěným bleskem na iPhonu, nočním režimem a LED bleskem Anker.

LED blesk od společnosti Anker vyzařuje docela dost světla, což je užitečné pro fotografie i videa za zhoršených světelných podmínek. Diffuser je také užitečným nástrojem, jak je vidět na těchto srovnávacích obrázcích.

Pro ty, kteří často fotografují pomocí iPhonu je tento doplněk‌ nástrojem, který vám poskytne více možností při pořizování snímků a videí, a je to určitě užitečnější než vestavěný blesk na iPhonu.