Apple říká, že Mac Pro je ideální počítač pro těžké úkoly, jako je programování a editace videa. Ale dokáže tento stroj zvládnout také náročné hry? YouTuber Quinn Nelson to testoval a zjistil ne příliš uspokojivý výsledek.



Macy jsou známé tím, že nejsou tak dobré pro hraní her, často kvůli specifikacím nebo skutečnosti, že macOS nemá k dispozici mnoho her. Ale i když lidé obvykle nekupují Mac, proto, aby na něj hráli hry, pokud jej máte, možná budete chtít nainstalovat několik her, abyste se odreagovali. Quinn testoval základní model nového Macu Pro, který je vybaven 3.5GHz 8jádrovým procesorem Intel Xeon W, 32 GB RAM, grafikou AMD Radeon Pro 580X 8 GB GPU a 256 GB SSD úložiště. Používal systém Windows (prostřednictvím Boot Camp), který má lepší prostředí pro hry, a výsledky nebyly dobré.

Většina testovaných her nedosáhla rychlosti 30 snímků za sekundu v rozlišení 1440p při maximálním grafickém nastavení. Tento problém souvisí spíše s rozhodnutím společnosti Apple použít grafiku Radeon Pro 580X GPU. Podle Quinna to není špatný grafický procesor pro úpravy videí a dalších souvisejících pracovních postupů. Ale společnost mohla použít něco lepšího vzhledem k vysoké ceně. Naštěstí má Mac Pro rozšiřovací sloty, takže uživatelé mohou stroj snadno upgradovat. Nelson poté provedl testy znovu s grafikou GPD AMD 5700XT, která stojí kolem 400 dolarů. Herní zážitek se výrazně zlepšil, s rychlostí téměř 100 snímků za sekundu ve stejných hrách.