Apple Music zavedlo nové uživatelské rozhraní pro alternativní alba ve snaze odmítnout stránky umělců a usnadnit raději vyhledávání alb. Alternativními alba jsou např. ne explicitní verze nebo remaster.



Tímto způsobem je sekce „Alba“ na hlavní stránce umělce „Apple Music“ trochu více zaměřena na jejich hlavní studiová alba a nemá nepřehledné luxusní edice, živá alba ani explicitní a nevyjasněné verze. Tato aktualizace se však spouští pomalu, protože některé stránky umělců stále obsahují řadu verzí uvedených v části „Alba“.

Chcete-li zjistit, zda má album „Jiné verze“, jednoduše jej otevřete v „Aplikační hudba“, přejděte dolů po seznamu skladeb a pokud existují alternativní možnosti, zobrazí se v dolní části stránky. Pokud některý z vašich přátel poslouchají album, bude pod položkou „Přátelé, kteří poslouchali“.

Apple v minulosti provedl takové tiché změny své platformy pro streamování hudby, dříve vylepšující stránky umělců se zvětšenými portréty a zamíchaným tlačítkem „přehrát“. Nedávno tato služba získala nové rozvržení karet „For You“, které se během dne aktualizuje s umělci, písněmi a náladami, které odpovídají různým tématům.

Včera společnost Apple také spustila seznam skladeb „Replay 2020“ pro své uživatele, kteří budou sledovat své nejvíce streamované skladby po celý rok.