V říjnu vývojáři aplikace BlueMail žalovali Apple a tvrdili, že možnost „Skrýt můj e-mail“ ve funkci ​​„Přihlásit se pomocí Apple“ porušuje jeho patentovanou technologii. Stížnost také obviňuje Apple z antimonopolního chování, včetně nespravedlivého odebrání aplikace z Mac App Store.



Funkce Skrýt můj e-mail skryje osobní e-mailovou adresu uživatele tím, že ji při založení účtu v aplikaci nebo na webu nahradí jedinečnou náhodnou e-mailovou adresou. Veškeré zprávy odeslané na tuto adresu vývojářem aplikace jsou automaticky přeposílány na vaši osobní e-mailovou adresu. Tyto e-maily můžete číst a odpovídat na ně, a přesto si ponechat svou osobní adresu soukromou. Nyní vývojáři zaslali otevřený dopis komunitě vývojářů a povzbuzují všechny vývojáře, kteří se domnívají, že Apple nespravedlivě odstranil jejich aplikace z App Store, aby se podělili o své příběhy.

„Chceme být zpět v Mac App Store, ale také chceme spravedlnost. Pro nás. Pro vás. Pro všechny vývojáře. Pošlete nám e-mail na [email protected] a podělte se se svými zkušenostmi.“ BlueMail byl odstraněn z Mac App Store v červnu 2019, téhož měsíce, kdy Apple představil funkci „Přihlásit se pomocí Apple“. Stručně řečeno, Apple zjistil, že aplikace porušuje několik pokynů App Store, ale vývojáři nesouhlasí a nyní hledají další vývojáře, kteří mají podobnou zkušenost. BlueMail zůstává k dispozici na jiných platformách, včetně iOS a Android.