Společnost Apple dnes vydala první beta verzi iOS a iPadOS 13.4 pro vývojáře, která přináší několik užitečných nových funkcí, vylepšení designu a změny, které stojí za pozornost.



Nový panel nástrojů v aplikaci Mail

Aplikace Mail má aktualizovaný design panelu nástrojů, který přesouvá ikonu pro odpověď mimo ikonu pro smazání. Apple v systému iOS 13 přesunul tato dvě tlačítka k sobě, což vedlo k tomu, že někteří lidé nechtěně e-maily odstraňovali.

Sdílení složek iCloud

Když byl poprvé představen systém iOS 13, bylo jednou z nových funkcí sdílení složek iCloud. Implementace však byla zjevně obtížná, protože byla tato možnost odstraněna během testovacího období. V systému iOS 13.4 je konečně sdílení složek k dispozici.

Nové samolepky Memoji

Apple v systému iOS 13 představil samolepky Memoji. V systému iOS 13.4 si můžete vybrat z devíti nových samolepek, včetně šokované tváře, obličeje se srdíčky a dalších.

Univerzální nákupy v aplikacích v macOS/iOS/tvOS

Společnost Apple zavedla novou funkci, která vývojářům umožní nabízet aplikace pro iOS, tvOS a macOS za jednu kupní cenu. To umožní vývojářům, kteří vytvářejí aplikace pro iOS a macOS, je prodávat v jednom balíčku, což dříve nebylo možné. Tato změna bude výhodná jak pro vývojáře, tak pro zákazníky, protože uživatelé systémů iOS a macOS budou moci nakoupit aplikaci v jedné platformě, ale využívat ji na obou.

CarPlay

Podle Rene Ritchie z iMore jsou v CarPlay nové ovládací prvky pro hovory a navigace třetích stran.

CarKey API

Zdá se, že v iOS 13.4 existuje nové API s názvem CarKey, které je navrženo tak, aby uživatelé mohli pomocí iPhonu a Apple Watch odemknout nebo zamknout kompatibilní vůz. CarKey lze sdílet s dalšími lidmi, jako členové rodiny, pozvat je budete moci prostřednictvím aplikace Wallet. Apple na základě znaků v kódu spolupracuje s některými výrobci automobilů na implementaci této funkce.

Polohové služby

Podle poznámek k vydání aktualizace, když aplikace požaduje první povolení k přístupu k polohovým službám, iOS okamžitě zobrazí výzvu k autorizaci. Dosud není zcela jasné, co tato změna znamená, ale někteří vývojáři nebyli spokojeni se změnami ohledně polohových služeb, které byly provedeny v iOS 13.

Klávesové zkratky na iPadu

V aplikaci Fotky jsou k dispozici nové klávesové zkratky pro navigaci mezi kartami, vyhledávání a vytváření alb. V režimu celé obrazovky existují také klávesové zkratky pro mazání fotografií, duplikování fotografií a vstup do režimu úprav.

Shazam

Při vytváření zástupce v aplikaci Zkraty existuje nová možnost pro Shazam.