Společnost Apple dnes vydala druhou beta verzi iOS a iPadOS 13.4 pro vývojáře, která přináší několik změn a vylepšení, které stojí za zmínku. V dnešním článku se podíváme na to, co vše je nové.



V první beta verzi přidal Apple nový panel nástrojů v aplikaci Mail, sdílení souborů iCloud, nové nálepky Memoji a další. V této beta verzi je přepracovaná sekce nastavení v aplikaci TV, opět další vylepšení panelu nástrojů v aplikaci Mail a nové informace o funkci CarKey, na které Apple pracuje.

Aplikace TV  

Apple aktualizoval nastavení v aplikaci TV na přidal řadu nových možností pro stahování dat a sledování obsahu. K dispozici je možnost použít data pro přehrávání nebo stahování, přičemž tyto možnosti jsou ve výchozím nastavení vypnuty. K dispozici jsou také možnosti  pro přehrávání „Spořič dat“ nebo „Vysoce kvalitní“, přičemž Spořič dat omezuje využití dat na maximálně 600 MB za hodinu. Vybrat si také můžete Rychlé stahování (video se stáhne v nižší kvalitě) nebo Vysoká kvalita.

Panel nástrojů v aplikaci Mail

Apple aktualizoval panel nástrojů v aplikaci Mail v první beta verzi tak, že přesunul tlačítko pro odstranění mimo tlačítko pro odpověď, aby se zabránilo náhodnému odstranění e-mailu, a nyní Apple vylepšil panel nástrojů znovu. Odstranil ikonu pro označení a přidal ikonu pro napsaní nového emailu.

CarKey

Společnost Apple pracuje na nové funkci „CarKey“, která umožňuje ‌odemknout, zamknout a nastartovat vozidla kompatibilní s NFC pomocí iPhonu nebo Apple Watch. Jak bylo zjištěno v první beta verzi, digitální klíče mohou být sdíleny s ostatními, ale druhá beta přidává nové informace potvrzující, že klíče budou moci být sdíleny pomocí aplikace Zprávy.