Hlavní dodavatel společnosti Apple Foxconn řekl zaměstnancům, aby se nevraceli do práce v závodě v Shenzhenu v Číně, podle nové zprávy, kterou dnes získala společnost  Bloomberg.



„Abychom chránili zdraví a bezpečnost každého člověka a dodržovali vládní preventivní opatření, žádáme vás, abyste se nevraceli do práce v Shenzhenu,“ napsal Foxconn v textové zprávě zaslané zaměstnancům. „Budeme vás informovat o situaci ve městě. Společnost bude po celou dobu chránit práva a zájmy všech zaměstnanců. Pokud jde o návrat do práce v závodě v Shenzhenu, počkejte prosím na další oznámení.“ Foxconn údajně zastavil téměř veškerou svou výrobu v Číně, protože vláda a podniky se pokoušejí omezit ohnisko koronaviru v zemi, kde bylo hlášeno více než 31 000 případů.

Není jasné, zda se toto opatření vztahuje na všechny zaměstnance nebo na další závody Foxconnu. Vypuknutí koronaviru by mohlo ovlivnit nabídku nového levnějšího iPhone, který by měl Apple představit v březnu. Bloomberg nedávno uvedl, že výroba zařízení by měla být zahájena v únoru, ale ohnisko koronaviru by mohlo tento časový rámec oddálit. Apple obvykle získává komponenty od více dodavatelů a Foxconn má továrny mimo Čínu, takže je pravděpodobné, že Apple v březnu vydá levnější ‌iPhone‌, i když počet kusů bude ze začátku omezený.