Apple Watch Series 5 a watchOS 6 minulý rok určitě přinesly vylepšení a nové funkce, ale ve skutečnosti nepřinesly žádné zásadní změny. To znamená, že watchOS 7 by je přinést mohl.



Matt Birchler dnes sdílel velmi důkladný koncept toho, jak by to mohlo vypadat.
Koncept obsahuje spoustu skvělých nápadů, jak udělat watchOS a Apple Watch ještě efektivnější a užitečnější. Matt uvádí, stejně jako v loňském roce, že Apple by měl přinést funkci sledování spánku do systému watchOS 7. Společnost 9to5Mac objevila na podzim loňského roku, že Apple skutečně pracuje na této funkci.

Matt ve svém konceptu také představuje vylepšené a přizpůsobitelné kroužky aktivity, které by uživatelům umožnily přidat například dýchání nebo spánek.

Další skvělou funkcí by byla možnost Upravit tréninky poté, co byly zaznamenány. „Jednou z věcí, na kterou jsem narazil při používání Apple Watch je to, že jsem zapomněl zastavit cvičení poté, co jsem ho dokončil. Aplikace Cvičení by vám měla připomenout, zda jste skončili, ne vždy to však funguje. Proto by se mělo na Apple Watch a na iPhonu zobrazit trvalé upozornění, podobné ovládacím prvkům Now Playing.“

Mezi několik hlavních vylepšení, které koncept představuje patří lepší přednastavené reakce na Zprávy. „Přednastavené zprávy nejsou vždy užitečné, ani neodpovídají mému stylu mluvení ve zprávách. Proto bych uvítal odpovědi, které více využiji v běžné komunikaci.“

Matt také představuje v konceptu něco mezi normálním režimem a režimem úspory energie, aby se prodloužila životnost baterie, aniž by došlo k omezení používání zařízení. Normální režim slibuje 18 hodin výdrže. Režim úspory baterie sice baterii ušetří ale učiní Apple Watch zbytečnými, a to i jako hodinky, protože po stisknutí tlačítka trvá asi 2–5 sekund, než se zobrazí. Měl by proto obsahovat ještě jeden režim, který baterii ušetří, ale zároveň neubere na použitelnosti. Koncept toho nabízí ještě mnohem více, jako například vylepšení zobrazení Always-On, ciferníky třetích stran, rychlejší interakce, lepší bezdrátové nabíjení, podpora zástupců a také synchronizace pro iPad a Android.