Routery Eero nyní podporují HomeKit. Jakékoli routery Eero, Eero Pro nebo Eero Beacon s nainstalovanou aktualizací eeroOS 3.18.0 nebo novější je nyní možné přidat do aplikace Domácnost.



Podpora HomeKit pro routery je funkce, která byla přidána do systému iOS 13, a je navržena tak, aby nabídla větší bezpečnost. S podporou HomeKit nemohou inteligentní domácí produkty komunikovat mimo aplikaci Domácnost bez povolení uživatele, takže pokud dojde k ohrožení jednoho zařízení, ostatní zůstanou v bezpečí.

Můžete si vybrat z několika nastavení zabezpečení:

– Automaticky: umožňuje příslušenství komunikovat se zařízeními a službami schválenými jeho výrobcem, což brání přístupu neoprávněných služeb.
– Omezit na Domácnost: umožňuje příslušenství komunikovat na zařízení Apple pouze v aplikaci Domácnost. Své příslušenství budete moci spravovat prostřednictvím aplikace Domácnost, ale to může omezit některé funkce, například aktualizace firmwaru.
– Bez omezení: umožňuje příslušenství komunikovat s každým zařízením ve vaší domácnosti a s jakoukoli aplikací nebo službou na internetu, podobně jako s jinými zařízeními ve vaší domácí síti.

Po přidání routeru připojeného k HomeKit společnost Apple doporučuje, aby byla všechna zařízení odebrána a znovu přidána do vašeho nastavení, aby byla zajištěna bezpečná připojení. Eero je prvním výrobcem routerů, který do svých zařízení přidal podporu ‌HomeKit.