Aplikace Apple Music může být občas matoucí i pro zkušené uživatele, natož začátečníky. Abychom našim čtenářům pomohli získat z této aplikace maximum, představíme vám deset užitečných tipů, které by se vám mohly hodit.



10 tipů a triků pro uživatele Apple Music

  • Stáhněte si celou hudební knihovnu: Apple to ve skutečnosti nedovoluje, ale existuje jednoduché řešení. Vytvořte inteligentní seznam skladeb se všemi skladbami, které chcete stáhnout. Poté v aplikaci Hudba vyberte svůj inteligentní seznam skladeb a vyberte možnost Stáhnout.
  • Seznamy skladeb Replay: Tento seznam skladeb můžete vytvořit na stránce replay.music.apple.com. Zde klikněte na tlačítko Získejte mix Replay a postupujte podle instrukcí.
  • Uspořádejte si hudbu: Inteligentní seznamy skladeb lze vytvářet pouze na Macu, ale synchronizují se prostřednictvím iCloudu. Pokud investujete čas do vytváření inteligentních seznamů skladeb, můžete svou hudbu uspořádat libovolným způsobem. Můžete například vytvořit inteligentní seznam skladeb s oblíbenými skladbami nebo skladbami v knihovně, nebo shazamované skladby atd. Jako bonus můžete inteligentní seznamy skladeb sami organizovat jejich umístěním do složek.
  • Označujte skladby, které se vám líbí: Chcete-li získat lepší doporučení hudby podle vašeho vkusu, doporučujeme vám při poslechu hudby označovat skladby, které se vám líbí.
  • Vytvořit stanice: Pokud byste raději poslouchali songy, které jsou podobné právě přehrávané skladbě, můžete vybrat možnost Vytvořit stanici, což vám umožní poslechnout si podobné písničky (toto je také skvělý způsob, jak objevovat nové skladby, které by se vám mohly líbit).
  • Automatické stahování skladeb: Zařízení můžete nastavit tak, aby stahovalo všechny skladby, které do knihovny přidáte, aby byly k dispozici pro poslech offline. Chcete-li tak učinit, otevřete na vašem zařízení aplikaci Nastavení Hudba a přepněte přepínač u možnosti Automatické stahování do polohy zapnuto.
  • Zastavte automatické přidávání skladeb do knihovny: Ve výchozím nastavení se skladby přidané do vlastních seznamů skladeb automaticky přidají do vaší knihovny. Naštěstí můžete nastavit Apple Music tak, aby se skladby do knihovny nepřidávaly a to tak, že v nastavení hudby zakážete možnost Přidat seznamy skladeb.
  • Probouzejte se s jakoukoli skladbou: Pokud jste odběratelem Apple Music, přejděte do části Budík v aplikaci Hodiny a klepnutím na znaménko plus vytvořte nový budík. Poté klepnutím na možnost Zvuk vyberte z knihovny skladbu, kterou chcete nastavit jako budík.
  • Texty písní: Můžete si v Apple Music také prohlížet texty písní. Stačí kliknout na ikonu Texty na obrazovce Now Playing.