Společnost Adobe dnes vydala aktualizace téměř všech svých aplikací Creative Cloud, včetně nových funkcí a vylepšení pracovního postupu v aplikacích Photoshop a Lightroom na iPadu a Macu.



Nové aktualizace budou zavedeny pro všechny předplatitele Creative Cloud od dnešního dne.

Photoshop

Nyní budete moci upravit obrázek v aplikaci Lightroom a bez problémů jej přesunout do aplikace Photoshop pro další úpravy pomocí všech nástrojů, které zde jsou k dispozici. Společnost Adobe zdokonalila algoritmy pro výběr předmětu, aby na portrétech dosahovala lepších výsledků. Strojové učení Sensei je nyní optimalizováno. Aplikace Photoshop pro macOS má také nové uživatelské rozhraní Adobe Camera Raw, které je intuitivnější.

Lightroom

Aplikace Lightroom obsahuje novou funkci sdílení úprav. Pokud se rozhodnete, Lightroom vytvoří sekvenci před a po aplikování vašich úprav. Vaše předvolby úprav lze uložit pro ostatní a ti je mohou použít na vlastních fotografiích. Také můžete experimentovat s různými úpravami na stejném obrázku bez vytvoření duplikátu fotografie.

Aero

Při vytváření AR scén nyní budete moci importovat zvukové soubory. Zvukové efekty mohou být aplikovány také na objekty. Uživatelské rozhraní Aero bylo aktualizováno díky novému nástroji „3D Gizmo“ pro větší kontrolu a vizuální zpětnou vazbu při umisťování objektů.

Illustrator

Novinkou v aplikaci Illustrator je podpora cloudových dokumentů. Dokumenty lze nyní zvětšit na více než 5 milionů čtverečních palců. Illustrator využije GPU vašeho systému k tomu, aby vykreslil grafiku živě, místo aby se spoléhal na obrysy. Kreslicí plátna lze oříznout a vložit mezi dokumenty.

Premiere Pro

V aplikaci Premiere Pro budete moci vyhledávat, zobrazovat náhledy a zvukové stopy přímo ve svých projektech. Brzy budou k dispozici nové funkce založené na Adobe Sensei, včetně detekce úpravy scény.

XD

Stacks je nová funkce pro práci s objekty. Když přidáváte, odstraňujete, přesouváte nebo měníte velikost objektů, všechny ostatní objekty se automaticky upraví. Design Tokens, systém sdílení CSS, umožňuje designérům a vývojářům bezproblémovou spolupráci.