Do App Store byla tiše přidána aplikace Dropbox Passwords, ale v současné době je k dispozici pouze na pozvání. To znamená, že si ji můžete stáhnout, ale zatím ji nemůžete aktivovat.



Aplikace Dropbox Passwords umožňuje zabezpečení hesel uložením všech hesel na jednom bezpečném místě a poté vyplněním uživatelských jmen a hesel, takže se můžete okamžitě přihlásit k webovým serverům a aplikacím. Při registraci k novým účtům můžete snadno vytvářet a ukládat jedinečná a bezpečná hesla.

Funkce:

  • Přihlaste se do aplikací a webů jedním kliknutím.
  • Při přihlášení k webům a aplikacím ukládejte hesla.
  • Získejte přístup ke svým heslům odkudkoli s automatickou synchronizací do všech svých zařízení.
  • Pomocí tohoto nového správce hesel se můžete přihlásit k oblíbeným webovým stránkám a aplikacím v oblasti bankovnictví, streamování a obchodům – dokonce můžete bezpečně nakupovat a platit.

Správci hesel vždy používají šifrování typu end-to-end, aby zajistili, že cloudová služba nebude mít přístup k vašim heslům, ale Dropbox jde o krok dále pomocí šifrování zero-knowledge. To znamená, že se můžete přihlásit do Dropboxu, aniž by server znal vaše přihlašovací heslo. K přihlášení nepoužíváte své skutečné heslo; místo toho server požádá aplikaci, aby provedla řadu matematických výpočtů, které používají vaše heslo jako jeden z prvků, a poté poskytne odpovědi serveru. Server je schopen ověřit, zda jsou výsledky správné, aniž by znal vaše heslo. Pokud by někdo napadl server Dropbox, nedostal by vaše heslo a nemohl by se přihlásit jako vy.