Apple na WWDC 2020 představí čipy ARM a nové aktualizace softwaru, ale podle Marka Gurmana z Bloomberg nebude představeno žádné nové zařízení až do konce roku 2020 nebo začátku roku 2021.



Apple představuje čipy brzy, aby vývojářům poskytl čas na aktualizaci jejich aplikací. Podle zprávy zlepší systém macOS 10.16 přenos aplikací z iOS na Mac. Společnost Apple v loňském roce představila Project Calayst, který je navržen tak, aby vývojářům usnadnil přenos aplikací z iOS na Mac. Společnost Apple v únoru také přidala funkci univerzálních nákupů, která umožňuje vývojářům nabízet aplikace pro iOS, tvOS a Mac společně za jednu kupní cenu. Gurman dále říká, že Apple vydá drobnou aktualizaci tvOS a také Apple TV. Toto tvrzení potvrzuje zprávu, že Apple pracuje na Apple TV s čipem A12 nebo A12X Bionic a vyšším úložištěm. Nová Apple TV by byla vítanou aktualizací, protože současná pátá generace Apple TV byla vydána v roce 2017.

Gurman také potvrzuje zprávy, které jsme mohli slyšet o watchOS 7, tedy to, že bude obsahovat nové ciferníky, dětský režim a aplikaci pro sledování spánku. Pokud jde o HomePod, Apple může také představit aktualizaci, která bude obsahovat podporu pro  hudební služby třetích stran, jako jsou Spotify, Amazon Music, Pandora a další. Gurman také potvrzuje zprávu, že Apple pracuje na menší verzi HomePodu, který by měl být vydán koncem roku. Zajímavé je, že Gurman neočekává představení žádného nového zařízení. Jak to bude doopravdy, uvidíme již zítra v 19:00.