Apple pokračuje v práci na bezdrátové nabíjecí podložce typu AirPower, která by byla schopna nabíjet více zařízení najednou, podle leakera Jona Prossera, který dnes sdílel fotografie údajného prototypu s kódovým označením „C68“.



Podložka zobrazená na fotografii vypadá stejně jako AirPower, na které Apple pracoval v roce 2017, jejíž vydání bylo plánováno v roce 2018, ale zrušeno v roce 2019. Prosser dříve řekl, že Apple čelí problémům s nabíjením Apple Watch, společnost ale zjevně tento problém vyřešila. Apple oznámil AirPower v září 2017. Její klíčovou vlastností bylo to, že by byla schopna nabíjet kompatibilní iPhone, Apple Watch a AirPods současně, bez ohledu na to kam zařízení umístíte, a také by to nabídlo hlubokou integraci s iOS. Apple zrušil AirPower v březnu 2019 s tím, že podložka nesplnila vysoké standardy, aniž by oznámil bližší informace.

Díky patentům víme, že AirPower byla uvnitř vybavena několika překrývajícími se cívkami a Sonny Dickson dříve naznačil, že jedním z primárních problémů bylo přehřátí. V lednu analytik Ming-Chi Kuo uvedl, že jeden z hlavních nových hardwarových produktů, který bude vydán v první polovině roku 2020 bude menší bezdrátová nabíjecí podložka. Podloža by mohla být představena na WWDC 2020 příští týden, ale je možné, že načasování se změnilo kvůli globální zdravotní krizi.