Společnost Eufy zveřejnila krátký příspěvek vysvětlující zpoždění podpory HomeKit, kterou měla obsahovat bezpečnostní kamera Eufy Indoor Cam, která byla vydána již v dubnu.



Důvodem je, že kamera získá nejen podporu HomeKit, ale nabídne také podporu HomeKit Secure Video. „Chtěli bychom objasnit několik věcí ohledně problému kompatibility HomeKit. Za prvé, chceme se omluvit za zpoždění. Rozumíme vaší nespokojenosti a vážíme si vaší trpělivosti. Náš tým vám chce všem poskytnout nejlepší možný zážitek a proto jsme se rozhodli nabídnout také podporu HomeKit Secure Video. Tato funkce umožní uživatelům ukládat videa do iCloudu. Použití této funkce vyžaduje dodatečnou certifikaci, která je bohužel výsledkem zpoždění. Vše by mělo být hotovo do poloviny července.“

Funkce HomeKit Secure Video je navržena tak, aby vyřešila hlavní slabinu zabezpečení u většiny dnešních inteligentních kamer. Aby bylo možné detekovat lidi a rozpoznávat tváře, většina kamer nahraje video do cloudu a tam provede analýzu. To znamená, že nešifrované video je uloženo na serveru někoho jiného, ​​což představuje lákavý cíl pro hackery. Díky funkci HomeKit Secure Video se detekce všech lidí, zvířat a vozidel provádí na vašem iPadu, HomePodu nebo Apple TV a na cloudové servery společnosti Apple se odesílá pouze šifrované video.