Možnost instalovat vlastní písma přišla s iOS 13/iPadOS 13, jedná se však o složitou funkci vyžadující placené předplatné Adobe Creative Cloud. Dnes však byla vydána nová aplikace Fontcase, která do vašeho iPhonu a iPadu přináší vlastní písma.



Jak jsme již zmínili, proces je složitý, oficiální podporu nabízí pouze několik aplikací. Nejdůvěryhodnější možností je aplikace Adobe Creative Cloud, která však vyžaduje předplatné. Existují i ​​jiné možnosti, jako je Font Diner, ale volby písem jsou omezené nebo placené. Existují i ​​jiné možnosti instalace vlastních písem s konfiguračními profily třetích stran, ale s tím jsou spojena rizika spojená s ochranou soukromí a zabezpečení. Fontcase je skvělá aplikace s otevřeným zdrojovým kódem, která uživatelům umožňuje stahovat a instalovat vlastní písma na iPhone a iPad.

Používá konfigurační profil, který umožňuje maximální flexibilitu a funkčnost, ale protože je to otevřený zdroj, uživatelé si mohou být jisti, že nejsou žádné rizika spojená s ochranou soukromí nebo zabezpečení. Instalace vlastních písem je s Fontcase velmi snadná, stačí importovat písma do aplikace, stáhnout a nainstalovat konfigurační profil. Úspěšně nainstalovaná písma můžete zobrazit v části Nastavení > Obecné > Písma. Fontcase je nyní k dispozici ke stažení zdarma v App Store.