iOS 13.5.1 obsahuje nové informace o ochraně osobních údajů pro funkci „CarKey“, na které Apple pracuje, což naznačuje, že její vydání by mohlo přijít již velmi brzy.



Díky funkci „CarKey“ budete moci použít iPhone nebo Apple Watch namísto fyzického klíče v některých vozidlech s připojením NFC. Informace o ochraně osobních údajů CarKey‌, které si poprvé všiml německý web iPhone-ticker.de, najdete v systému iOS 13.5.1 a iOS 13.6. V zásadách ochrany osobních údajů není mnoho nových informací, ale shrnují to, jak funguje CarKey. Je zřejmé, že Apple neshromažďuje ani neukládá informace o používání vozidla, přestože výrobce vozidla může stále shromažďovat informace o použití na základě svých vlastních zásad ochrany osobních údajů. Aplikace Wallet vám umožňuje přidávat a sdílet klíče od auta. Můžete přidat klíč přihlášením do aplikace výrobce vozidla nebo zadáním párovacího kódu v aplikaci Wallet. Při nastavování klíče sdílí Apple jedinečný identifikátor zařízení s výrobcem vozidla. Tento identifikátor zařízení se liší od každého výrobce vozidla, aby pomohl chránit vaše soukromí.

Výrobce vašeho vozidla může propojit tento identifikátor s dalšími informacemi, které má o vás, a bude zpracovávat informace v souladu se svými zásadami ochrany osobních údajů. Klíče od auta můžete sdílet klepnutím na Pozvat, výběrem typu přístupu, který chcete udělit pomocí iMessage. Apple neshromažďuje ani neukládá informace o používání vozidla, například když pomocí klíče zamknete nebo odemknete vozidlo. Doporučujeme, abyste si přečetli zásady ochrany osobních údajů výrobce vozidla, kde najdete další informace. Digitální klíče budou uloženy v aplikaci Wallet. Ikony nalezené v iOS 14 naznačují, že BMW může být jedním z prvních výrobců, který tuto funkci bude podporovat.