Letošní vývojářská konference WWDC bude pouze virtuální, protože kvůli probíhající globální zdravotní krizi jsou odloženy veškeré akce, kde se shromažďuje více lidí.



WWDC 2020 začíná o něco později než obvykle, 22. června, a je dostupná pro každého zdarma. Stejně jako v minulých letech i v prvním dni Apple oznámí některé připravované produkty a představí nové operační systémy. Některé zprávy naznačovaly, že by Apple mohl představit také nový iMac. WWDC 2020 se bude konat v 19:00 našeho času a my si v dnešním článku ukážeme, jak ji můžete sledovat.

Na Macu, iPhonu nebo iPadu

Můžete sledovat WWDC na jakémkoli Macu, iPhonu, iPadu nebo iPodu touch pomocí  prohlížeče Safari. Nezapomeňte, že zařízení musí používat iOS 10 nebo novější nebo macOS Sierra 10.12 nebo novější. Spusťte Safari ze zvoleného zařízení a klepněte na tento odkaz.

V aplikaci TV

WWDC můžete sledovat prostřednictvím aplikace Apple TV na Macu, iPhonu, iPadu a Apple TV.

  • Otevřete aplikaci TV na vybraném zařízení.
  • Přejděte dolů do kategorie Watch Now a vyberte WWDC 2020. Případně do vyhledávacího pole zadejte „WWDC“ a z výsledků vyberte WWDC 2020.
  • Klikněte na Přehrát.

Na počítači se systémem Windows

Pokud nemáte zařízení Apple, stále můžete sledovat WWDC 2020 v počítači se systémem Windows 10. Otevřete prohlížeč Microsoft Edge a klepněte na tento odkaz.

Na YouTube nebo v aplikaci Apple Developer 

Apple také bude vysílat WWDC na YouTube, kde společnost přidala video, které vám umožňuje nastavit připomenutí, takže můžete dostat upozornění před začátkem WWDC, aby vám nic neuniklo. Apple plánuje také vysílat WWDC v aplikaci Apple Developer a na webu Apple Developer, což dává fanouškům a vývojářům Apple několik způsobů, jak se dívat.