HomePod byl představen již v roce 2017, ale od té doby je budoucnost tohoto inteligentního reproduktoru nejistá. Nedávno jsme však slyšeli, že Apple pracuje na novém HomePodu mini, který by měl být vydán letos.



HomePod obsahuje čip A8, který je stejný jako u iPhone 6 a Apple HD TV (4. generace). I když se jedná o čip starý šest let, zvládne všechny úkoly. Pomocí Siri můžete přehrávat skladby, nastavit budík, zavolat někomu nebo zhasnout světla ve vašem bytě. HomePod zvládne rozpoznat hlasové příkazy z libovolného směru, i když hraje hlasitá píseň. Protože používá AirPlay 2 pro připojení k jiným zařízením, můžete spárovat dva HomePody a poslouchat hudbu stereo. Přestože není mnoho důkazů o tom, že Apple plánuje vydat nový HomePod, objevují se zprávy takzvaném „HomePodu mini“.

Ve srovnání s konkurencí, jako je Amazon Echo, je HomePod stále velmi drahý. Menší verze by snížila výrobní náklady, čímž by se produkt zlevnil. Očekává se, že HomePod mini bude mít stejný design jako větší verze, ale bude asi o polovinu menší. Apple pravděpodobně nebude obětovat kvalitu zvuku, aby vytvořil levnější verzi, ale mějte na paměti, že když se HomePod zmenší, reproduktory budou níž, v důsledku toho se může kvalita zvuku změnit. Pokud ještě nemáte HomePod a plánujete si jej koupit, doporučujeme počkat do konce tohoto měsíce, než se rozhodnete. HomePod mini můžete být představen na WWDC 22. června.