Používáte iCloud k ukládání dokumentů a dalších souborů z více zařízení Apple, která vlastníte? Pokud ano, můžete je prohlížet, upravovat a spravovat přímo na svém iPhonu a iPadu a v dnešním článku si ukážeme, jak na to.



Společnost Apple představila aplikaci Soubory spolu s vydáním systému iOS 11. Díky ní je mnohem snadnější přistupovat k jakémukoli druhu souboru nebo složky uložené na cloudových serverech Apple. Mohou to být snímky obrazovky, dokumenty PDF, soubory ZIP a další. Díky této aplikaci mohou uživatelé mít své soubory uspořádané do různých složek a změny, které provedou, se automaticky synchronizují na všech jejich zařízeních Apple.

Jak zobrazit a upravovat soubory iCloud na iPhonu a iPadu

  • Otevřete aplikaci Soubory.
  • V nabídce Procházet v aplikaci Soubory klepněte na iCloud Drive.
  • Zde budete moci zobrazit všechny složky, které jsou uloženy na iCloudu. Chcete-li provést změny, klepněte na Vybrat v pravém horním rohu obrazovky.
  • Jednoduše klepněte na kteroukoli složku a vyberte ji. Nyní budete mít možnost tuto konkrétní složku v případě potřeby odstranit. Další možnosti zobrazíte klepnutím na ikonu tří teček.
  • Zde můžete komprimovat/dekomprimovat složku nebo zkopírovat/vložit na jiné místo.
  • Klepnutím na kteroukoli ze složek zobrazíte všechny soubory, které jsou v ní uloženy. Podobně jako ve třetím kroku, pokud přejdete do nabídky úprav klepnutím na Vybrat, budete mít možnost mazat, komprimovat a dekomprimovat soubory. Kromě toho můžete také vytvořit kopii nebo přesunout soubory na jiné místo.