Apple na své vývojářské konferenci WWDC 2020 oficiálně představil iOS 14 pro iPhone a iPod touch. Tato aktualizace přináší řadu nových funkcí a změn. V iOS 14 si můžete nově uspořádat všechny vaše aplikace.



Aplikace jsou automaticky organizovány v knihovně aplikací, na domovské obrazovce tedy nemusíte mít všechny aplikace. K dispozici je také nové zobrazení v podobě seznamu, třídit aplikace můžete také podle toho, jak často je používáte. Nové widgety jsou bohatší než kdykoli předtím a jsou k dispozici v různých velikostech. Najdete je v Zobrazení dnes, ale lze je také přetáhnout na domovskou obrazovku. K těmto widgetům přistupujete prostřednictvím Galerie widgetů, kde si je můžete přizpůsobit.

 

 

 

 

 

iOS 14 také obsahuje podporu pro funkci obraz v obraze, která funguje velmi podobně jako na iPadu. Siri má nové rozhraní, které nezakrývá celou obrazovku. Nová aplikace Překladač v systému iOS 14 je navržena pro konverzace a funguje zcela offline. Klepnutím na ikonu mikrofonu se aplikace převede do vámi vybraného jazyka. Při spuštění je podporováno 11 jazyků. Aplikace Zprávy obdržela také několik vylepšení, k dispozici jsou nové Memoji a také zprávy můžete připnout. Ve skupinových konverzacích jsou k dispozici „zmínky“.

 

 

 

 

Také aplikace Mapy obdržela aktualizaci, k dispozici jsou cyklistické trasy a upozornění na provoz na silnicích. CarPlay obsahuje nyní nové možnosti tapet, nové kategorie aplikací včetně nabíjení EV, parkování a možností rychlého občerstvení. Také můžete použít iPhone k odemčení vašeho vozu. Prvním podporovaným vozem bude 2021 BMW 5. Klíče můžete sdílet prostřednictvím iMessage.

 

iOS 14 přidává novou funkci App Clip pro snadný přístup k aplikacím rychle bez stahování plné verze z App Store. Budete si moci vyzkoušet malou část aplikace, spustit ji budete moci jediným klepnutím a vyzkoušet si její funkce.