Společnost Apple dnes zahájila nový program Apple Security Research Device, díky kterému výzkumní pracovníci v oblasti bezpečnosti mohou získat speciální iPhony, které jim usnadní nalezení chyb a slabých míst zabezpečení.



iPhony, které společnost Apple poskytuje výzkumníkům, jsou méně uzamčeny než zařízení spotřebitelů a usnadní nalezení závažných chyb zabezpečení. Apple říká, že tento iPhone může spouštět jakékoli nástroje nebo oprávnění, ale jinak se chová podobně jako standardní zařízení. Jsou poskytovány výzkumným pracovníkům v oblasti bezpečnosti na 12měsíců a zůstávají majetkem společnosti Apple. Objevené chyby musí být neprodleně nahlášeny společnosti Apple nebo příslušné třetí straně.

Pokud nahlásíte chybu zabezpečení ovlivňující produkty Apple, Apple vám poskytne datum publikace (obvykle datum, kdy Apple vydá aktualizaci, aby problém vyřešil). Až do data zveřejnění nelze tuto chybu zabezpečení prodiskutovat s ostatními. Program Security Research Device poběží společně s programem Apple Security Bounty a výzkumníci mohou podávat zprávy o chybách a dostávat odměny až do výše 1 milionu dolarů s možnými bonusy za objevení kritických zranitelností.