Problémy s úložištěm iPhonu, má čas od času každý z nás. Pokud budete používat váš iPhone s plným úložištěm, může zamrzat nebo se mohou zobrazovat chybové zprávy. V dnešním článku si proto uvedeme několik tipů, co dělat když máte na vašem iPhonu málo místo.



Co dělat, pokud máte na vašem iPhonu málo místa

Smažte staré aplikace

Každý z nás zkouší různé aplikace, některé nás ovšem postupem času mohou přestat bavit, nebo je používáme málo. Projděte stránky svých aplikací a přemýšlejte o tom, jak často ji používáte nebo zda jste ji vůbec někdy použili. Smazáním těchto aplikací můžete uvolnit spoustu místa. Jednoduše stiskněte aplikaci a v dolní části se objeví nabídka s možností smazat aplikaci. Můžete také smazat spoustu předinstalovaných aplikací, jako je GarageBand, pokud je nikdy nebudete chtít používat. Také můžete přejít do aplikace Nastavení, přejít na ObecnéÚložiště: iPhone. Zde klepněte na Odložit nepoužívané aplikace. Tím automaticky odstraníte aplikace, které příliš nepoužíváte a zároveň zachováte důležitá data.

Projděte své fotografie a videa

Nyní se zaměřte na Fotky a videa, zde vymažte fotografie, které již nechcete nebo je již máte zálohované. Pomocí tlačítka Vybrat můžete také vybrat více fotografií najednou a vyhodit je do koše najednou.

Fotky na iCloudu

Tato funkce nahraje fotografie na iCloud, kde jsou stále snadno dostupné, ale nebudou zabírat úložiště vašeho iPhonu. Pokud tuto funkci nemáte zapnutou, můžete tak učinit. Začněte tím, že přejdete na Nastavení, vyberete své jméno nahoře a přejdete na iCloud (v případě potřeby se znovu přihlaste). Nyní přejděte na Fotky a ujistěte se, že je povoleno Fotky na iCloudu.