Apple Watch Series 6 budou pravděpodobně obsahovat další nové zdravotní funkce, ale co ještě nabídnou? V dnešním článku si ukážeme, co vše o nich víme a co bychom mohli od nich očekávat.



Apple Watch Series 6 budou pravděpodobně vypadat podobně jako Apple Watch Series 5. Zprávy naznačují, že co se týče designu, nedojde k žádným významným změnám. Jak již bylo řečeno, není vyloučeno, že budou k dispozici nové barvy nebo materiály pouzdra samozřejmě s novými barvy řemínků. Jednou ze změn zavedených ve watchOS 7 je ukončení funkce Force Touch. Force Touch umožnil uživatelům Apple Watch pevně stisknout displej zařízení a zobrazit přístup k dalším ovládacím prvkům, jako je například změna ciferníků nebo vymazání všech oznámení. Apple Watch Series 6 pravděpodobně již nebude obsahovat hardware, který byl původně potřebný pro Force Touch. Jeho odstranění může také znamenat, že Apple Watch Series 6 budou tenčí, nebo budou mít větší baterii nebo jiné senzory.

Očekává se, že jednou z hlavních funkcí letošních Apple Watch bude detekce hladiny kyslíku v krvi. Jak by to fungovalo? Hladina kyslíku v krvi mezi 95% a 100% jsou považovány za normální; hladina kyslíku v krvi pod 80% mohou vést k srdeční zástavě.  Tato funkce by fungovala podobně jako oznámení o srdeční frekvenci. Pokud Apple Watch detekuje hladinu kyslíku v krvi pod určitým prahem, upozorní uživatele. Apple také vyvíjí vylepšené schopnosti funkce EKG pro Apple Watch Series 6. Není jasné, zda budou tyto nové funkce omezeny na Apple Watch Series 6 nebo zda budou také díky watchOS 7 k dispozici také v Apple Watch Series 4/5.

watchOS 7 obsahuje funkci, kterou si již mnoho uživatelů přálo – sledování spánku. Nová aplikace Spánek vám umožňuje nastavit rozvrh, zobrazit analýzu spánku a upravit další nastavení. Samotná data jsou základní, ale ve spojení s funkcemi, jako je režim nerušit, splňuje očekávání. Zajímavé je, že sledování spánku se neomezuje pouze na Apple Watch Series 6, i když by zde mohly být k dispozici pokročilejší funkce.