Společnost Apple Corning dnes představila svůj nejnovější produkt, který nazývá Gorilla Glass Victus. Gorilla Glass Victus je odolnější proti poškrábání více nez předchozí verze Gorilla Glass a Corning říká, že výrobci, kteří jej používají pro svá zařízení, uvidí významný nárůst výkonu při poklesu a poškrábání.



Corning sdílel video předvádějící Gorilla Glass Victus, které přežilo řadu testů, včetně pádu až dvou metrů. V testu Knoop Diamond Scratch Test bylo sklo Victus schopné odolat 8 Newton, porazilo konkurenční produkty, které byly testovány vedle něj, a také bylo schopno odolat většímu tlaku a více kapkám, než podlehlo rozbití.

Společnost Corning pravidelně přichází s novými verzemi Gorilla Glass, které jsou odolnější vůči nárazům, ale zlepšená odolnost proti poškrábání byla pro společnost těžší se výrazně zlepšit.

Zařízení vyrobená ze skla Victus by měla být schopna lépe odolávat poškrábání, ale stále nebudou nezranitelná. Když se The Verge zeptal Corning VP Jaymin Amin, jestli by kousky nečistot, písku, kovu a dalších materiálů mohly stále způsobit škrábnutí, Amin uvedla, že tento druh upozornění by se pravděpodobně vztahoval na „jakýkoli skleněný materiál“. Gorilla Glass Victus, i když je schopen tyto případy „dramaticky snížit“.