Apple letos poprvé vydá iPhony s podporou 5G a několik zpráv navrhlo, že letošní iPhony budou podporovat jak sub-6GHz, tak mmWave, což jsou dvě různé 5G technologie. V příštím roce by to ale mohlo být jinak.



mmWave, nejrychlejší technologie, bude použita v hustých městských oblastech, jako jsou hlavní města, zatímco sub-6GHz bude k dispozici v příměstských a městských oblastech. Technologie sub-6GHz je rychlejší než 4G, ale není tak rychlá jako mmWave, ale signály dosahují dále. Společnost DigiTimes dnes přichází s novou zprávou, která uvádí, že všechny nové iPhony budou podporovat mmWave i sub-6GHz, ale navrhuje, aby společnost Apple zaujala v roce 2021 jiný přístup. Některé z iPhonů vydaných v roce 2021 by mohly mít podporu jedné technologie, buď mmWave nebo sub-6GHz, ale ne obou. iPhone s podproou jedné technologie by byly vydány tam, kde se jedna technologie používá převážně než druhá.

Některé země například nebudou mít podporu pro sítě mmWave, což způsobí, že mmWave bude v iPhonech na těchto trzích zbytečná. Očekává se, že všechny letošní iPhony budou mít stejný modemový hardware, který podporuje všechna pásma 5G, ale Apple by mohl deaktivovat mmWave v zemích, kde není funkční, nebo zcela vypnout 5G v zemích, kde 5G není k dispozici, aby se snížily výrobní náklady. Zpráva DigiTimes naznačuje, že iPhony vydané v roce 2021 by mohly mít odlišný hardware, který bude podporovat pouze jednu síť, a nikoli hardware, který by Apple musel deaktivovat, ale budeme muset počkat, na to, abychom to zjistili.