Před vydáním nových iPhonů často vidíme makety vytvořené na základě uniklých schémat a specifikací, přičemž tyto makety jsou navrženy tak, aby výrobcům pouzder umožnili vytvořit pouzdra pro nová zařízení před jejich vydáním.



My se v dnešním článku na takové makety podíváme. Dává nám to jistou představu, jak budou tato zařízení vypadat, tak se na to pojďme podívat.

Makety, jako jsou tyto, jsou často přesné a vzhledem k tomu, že se shodují s množstvím zpráv, které jsme doposud měli o letošních iPhonech, pravděpodobně budou představovat to, co můžeme očekávat.

Říká se, že Apple letos vydá čtyři iPhony: 5,4 palcový ‌iPhone 12‌, 6,1 palcový ‌iPhone 12‌, 6,1 palcový ‌iPhone 12‌ Pro a 6,7 palcový ‌iPhone 12‌ Pro Max. Modely „Pro“ budou dražší zařízení vyšší třídy, zatímco 5,4palcový iPhone‌ a další 6,1 palcový ‌iPhone‌ budou dostupnější modely.

Očekává se, že všechny Phony budou mít nový design, který se více podobá ‌iPhone‌ 4 nebo iPadu Pro s rámem se čtvercovými hranami. Jedná se o čistý design, který bude vítanou změnou od zaoblených rohů, které známe od vydání ‌iPhone‌ 6.

5,4-palcový ‌iPhone‌ bude nejmenší ‌iPhone‌, který Apple vydal od původního ‌iPhone SE‌. Je větší než původní ‌iPhone SE a samozřejmě mnohem menší než 5,8 palcový iPhone 11 Pro.

Přestože je menší než 4,7palcový iPhone‌, má větší displej, protože již nemá rámeček a Home Button. Všechny iPhony budou mít OLED displeje, Face ID a minimální rámeček.
6,1 palcový iPhone je, jak se očekává, větší než ‌iPhone 11 Pro‌. 6,7-palcový model je největší ‌iPhone‌, jaký kdy Apple vydal, a je výrazně větší než iPhone 11 Pro Max. Pro ty, kteří upřednostňují větší displeje, bude ‌tento model lákavý.

Očekává se, že 5,4 a 6,1 palcový iPhone bude mít dva objektivy, zatímco modely vyšší třídy budou mít fotoaparáty s trojitým objektivem. Existují také zprávy, že modely „Pro“ mohou obsahovat stejný LiDAR skener jako má iPad Pro‌. Skutečnost, že skener LiDAR není na těchto maketách, je proto, že jsou určeny pro výrobce pouzder. Výrobci pouzder se spíš starají o velikost zadního fotoaparátu, ne o to, co obsahuje.

Z tohoto důvodu není pravděpodobné, že makety budou přesně představovat skutečné fotoaparáty, které budou iPhony obsahovat. Říká se, že zářez bude menší a ten je na těchto maketách stejný, což nemusí nutně znamenat, že tyto zprávy jsou nepravdivé.
Je tu ještě jedna významná změna, která stojí za zmínku. U některých maket je pod vypínačem nový výřez, který je považován za nezbytný pro 5G anténu.