V systému iOS 14 Apple změnil rozhraní Siri tak, aby při vyslovení hlasového příkazu nebo dotazu již nepřevzala celou obrazovku iPhonu. Místo toho se ve spodní části obrazovky objeví malá ikona, aniž by zakrývala to, na co se díváte.



Nebylo to však jen rozhraní, co bylo vylepšeno. ‌Siri‌ také získala několik nových funkcí, z nichž jednou je schopnost zaznamenávat a odesílat zvukové zprávy. ‌Siri‌ navíc může posílat zvukové zprávy do telefonů s Androidem. Následující kroky ukazují, jak se to dělá.

Jak odeslat zvukovou zprávu pomocí Siri

  • Vyvolejte ‌Siri‌ obvyklým hlasovým příkazem „Hey ‌Siri‌“ nebo pomocí tlačítka.
  • Nyní použijte příkaz „Send an audio message to [contact’s name].“ (Pokud si ‌Siri‌ není jistá, koho chcete kontaktovat, požádá vás, abyste si vybrali jeden z výběru zobrazených na obrazovce.)
  • Poté, co ‌Siri‌ odpoví „OK, recording,“ můžete vyslovit zvukovou zprávu. ‌Siri‌ přepíše vaši řeč v reálném čase ve spodní části obrazovky, abyste mohli zkontrolovat, že vás slyší jasně, a zdá se, že neexistuje limit, jak dlouho můžete nahrávat.
  • Chcete-li ukončit zvukovou zprávu, jednoduše na několik vteřin přestaňte mluvit a Siri rozpozná, že jste hotovi.
  • Až budete hotovi, zobrazí ‌Siri průběh záznamu na obrazovce spolu s možnostmi Odeslat, Zrušit a Přehrát pro jeho přehrání pro sebe. V tomto okamžiku je Siri stále aktivní, takže pokud chcete, můžete ji požádat o jeho přehrání, opětovné nahrání zprávy, zrušení nebo odeslání.