Systém iOS 14 obsahuje řadu vylepšení pro příslušenství HomeKit, včetně nového rozhraní aplikace Domácnost hlubší integrace s tvOS 14 a mnoho dalšího. Jednou z klíčových změn je podpora nastavení zón aktivity pro bezpečnostní kamery.



V první řadě je důležité si uvědomit, že zóny aktivity jsou k dispozici pouze u bezpečnostních kamer s podporou Secure HomeKit Secure, například EufyCam 2C nebo Netatmo. Kamery, které podporují HomeKit, ale ne HomeKit Secure Video, nepodporují zóny aktivity.

Jak používat zóny aktivity v aplikaci Domácnost

Jakmile máte bezpečnostní kameru s podporou HomeKit Secure a používáte systémy iOS 14 a tvOS 14, nastavení zóny aktivity je velmi jednoduché. Zóna aktivity vám umožňuje definovat zónu v pohledu kamery, aby bylo možné zaznamenat video nebo přijímat oznámení, pouze pokud je v těchto oblastech detekován pohyb. Chcete-li nastavit zónu aktivity, jednoduše otevřete aplikaci Domácnost a klepněte na kameru, kterou chcete přizpůsobit. Při prohlížení zdroje klepněte na ikonu nastavení v levém horním rohu a vyhledejte možnost Vybrat zóny aktivity. Zde jednoduše klepnete na zdroj videa a vytvořte zónu. Jedním klepnutím zahájíte zónu, dalším klepnutím vytvoříte první ohraničení a pokračujete v procesu, dokud nebude vytvořena celá zóna.