Společnost Apple dnes spustila nový program a webové stránky Apple Card, které jsou navrženy tak, aby pomohly lidem, kteří byli odmítnuti aplikací „Appple Card“, zlepšili svůj kredit, aby se kvalifikovali, uvádí TechCrunch. V USA se jede hodně osobní kredit, to je parametr, od kterého se odráží společenské postavení a nahlíží se na něj např. i při žádosti o pronájem bytu.



Od dnešního dne začnou odmítnutí žadatelé o „Apple Card“ vidět e-maily, které nabízejí program „Cesta k Apple Card“, který je aktivován a může běžet čtyři měsíce. Využívá informace z původní žádosti o úvěr „Apple Card“, aby lidem poskytl informace o tom, proč byli odmítnuti, a také návrhy, jak zlepšit finanční ukazatele, které by jim mohly pomoci při příštím schválení.

Mezi příklady návrhů patří řešení zůstatků po splatnosti, provádění plateb na zajištěné a nezajištěné dluhové účty včas a snižování dluhů z kreditních karet a osobních půjček. Apple zašle jednou měsíčně aktualizaci o pokroku směrem ke zlepšování.

Jakmile zákazník dokončí program, Apple je vyzve, aby znovu požádali o „Apple Card“. Apple také spustil web, který má konkrétní podrobnosti o tom, jak proces schvalování Goldman Sachs funguje a jak mohou lidé zvýšit své šance na schválení před podáním žádosti.

Jak TechCrunch zdůrazňuje, návrhy, které nabízí Apple, jsou zřejmé pro ty, kteří mají znalosti o tom, jak úvěr funguje, ale existuje mnoho lidí, kteří nemají silnou představu o faktorech, které mohou mít vliv na úvěrovou způsobilost, a program Apple by těmto lidem mohl pomoci.

Pokud jde o soukromí, Apple ví, zda se osoba rozhodla účastnit se programu, ale neukládá osobní identifikační údaje ani neví podrobnosti o finanční situaci účastníků. Společnost Goldman Sachs nesdílí informace s třetími stranami za účelem reklamy nebo marketingu.