Švédský gigant Spotify, založený v roce 2006, se rozrostl na jednu z největších streamovacích platforem na světě a nyní, když akcie minulý týden prudce stouply, se nyní dotklo tržního ocenění ve výši 50 miliard dolarů.



Akcie prodané pod jménem SPOT minulý pátek (25. června) vzrostly o 10%, přidaly další tržní hodnotu přibližně 4 miliardy USD a veřejnou hodnotu odhadují na 2,6 miliardy USD, což dává streamovací službě ocenení 50 miliard USD. Tento krok navazuje na oznámení Spotify řízení pomocí videa na platformě poté, co nabyl exkluzivní práva na video podcast Joe Rogan.

Spotify neustále přidává další uživatelské nástroje a bezpochyby zvyšuje hodnotu platformy. Spotify také nedávno představil skupinovým poslechem Group Sessions, který umožňuje prémiovým uživatelům poslouchat současně sdílenou hudební hudbu.

Společnost Spotify nedávno zveřejnila svou iniciativu Music Relief pro umělce postižené pandemií coronavirusu, která „doporučuje ověřené organizace, které nabízejí finanční pomoc těm, kteří jsou v hudební komunitě nejvíce potřebující po celém světě“. Streamovací gigant také představil „podporující“ systém , který umožňuje fanouškům darovat buď významné věci vybrané umělcem, nebo samotnému umělci prostřednictvím PayPal.me a Cash App.

Navzdory tomu bylo Spotify a další streamovací platformy v posledních měsících pod značným dohledem. V dubnu sdílel TomS Gray od PRS For Music nedávno vydané postavy, které získal Trichordista a které odhalily, kolik přehrání by vaše skladby musely mít na streamovacích platformách, aby se dosáhlo ekvivalentu britské minimální mzdy. Jak řekl Grey, čísla jsou „děsivá“, což ukazuje, že by na Spotify trvalo 357 přehrání, než by umělec vydělal 1 libru, zatímco na hodinovou minimální mzdovou odměnu by stálo 3 114 přehrání, a to je jen ojedinělé náhodou umělec vlastní 100% práv na svou hudbu. Tento týden byla zahájena kampaň dvěma předními britskými hudebními sdruženími požadujícími zvýšení autorských honorářů pro umělce v důsledku pandemie COVID-19.